“Такий рекорд ми зареєстрували вперше і дуже знаково, що рекордсменкою стала саме арт-інсталяція зі Львова – міста, яке є визнаною українською гастрономічною столицею“, – розповідає організатор фестивалю Андрій Сидор.

Читай также: Если ты не едешь во Львов: 7 львовских заведений в Киеве

Тарілку упродовж чотирьох днів розмалювала відома львівська художниця Уляна Нищук – авторка низки персональних виставок та учасниця понад 20 виставок у рідному місті та Києві. Основою розпису стали гастрономічні варіації на тему овочів, які вона доповнила авторським орнаментом.

“Дуже символічно, що свій 5-тий, ювілейний рекорд Боржомі встановив саме у Львові – місті найрізноманітніших гастрономічних смаків та насичених страв” – підкреслює представник ТМ Боржомі Оксана Панкіна. – Нам вдалося органічно поєднати гастрономію та мистецтво та подарувати мешканцям та гостям міста можливість насолоджуватися шедевром”.

Рекорд було зафіксовано під аплодисменти сотень львів’ян та гостей міста, представників регіональних та національних ЗМІ. Всі запрошені мали чудову нагоду скуштувати усі галицькі смаколики, представлені на фестивалі Львів на тарілці. А завдяки Боржомі вони могли сповна насолодитися багатою смаковою палітрою колоритних страв.