Тема жіночності і відносин між чоловіком та жінкою цікава мені, тому що ніхто цьому не вчить у школі і все, що ми можемо отримати природнім шляхом – це досвід наших батьків, який здебільшого не є ідеальним. Нині, коли з одного боку жінки борються за рівноправ'я, з іншого – намагаються знайти баланс між сім’єю і кар'єрою, залишається актуальним питання: яке ж воно жіноче щастя? Те, що я показала в цьому відео, є для мене самої нагадуванням, якою я хочу бути: в насолоді, в спокої і розслабленні, в довірі і під захистом в чоловіка. Я сама таким чином вчусь, крім того, мої кліпи мають тенденцію матеріалізуватися“, – відповіла Ейра.

За словами співачки, альфакоханка – це жінка/дівчина, мозок якої працює на хвилях альфа. Звідки витікає, що вона перебуває у розслабленому медитативному стані. Також вона найперша, найбажаніша для свого коханого, тому альфа. Це жінка, яка  перебуває в насолоді і задоволенні, використовує свою головну силу –  а саме свою слабкість.

Читай также: Десять реалий сна в одной постели: кто кого

Щодо слова “коханка“ –  то ми беремо тлумачення зі словника Грінченка. Де це слово, крім класичної інтерпретації, також пропонується розглядати як “кохана“, а також виплекана у розкоші. Адже слово “розкіш“ походить від слова розкохати, тобто розніжити або дуже сильно дбати, ніжити, плекати.

Підсумовуючи, Альфакоханка – це кохана жінка, що перебуває в насолоді, розніжена, задоволена і розслаблена. 

Образи у відео спеціально вибирались різними, аби показати усю багатогранність жіночої природи: і ніжна, й спокусливо-наступальна, й медитативно-споглядаюча, й цнотливо-недоторкана, й спопеляюче-пристрасна. Власне, проживши усі ці образи через отримання задоволення в кульмінаційний момент вона притягує достойного чоловіка. Саме створюючи себе, вона вибирає свого коханого, який символічно складає перед нею зброю, таким чином демонструючи те, що жінка його полонила своїми чарами і вибір залишається за нею. Коли ж вона дає згоду на те, щоб вступити з ним в союз, чоловік надягає на неї корону, що означає, що лише в парі жінка може стати Королевою. 

Експерт по розкриттю жіночності, сімейний консультант, жіночий тренер та письменниця Маргарита Мураховська висловила свою думку з приводу цих тверджень:

Чудово, що жіночність стала настільки популярною в нашій країні, що про це готові говорити навіть у піснях . Наповнена, в насолоді, розслаблена, ніжна, розкішна, сексуальна – саме в такому стані жінка здатна залучити сильного і успішного чоловіка, погоджусь“.

Деякі автори називають таких чоловіків “альфасамцями“, орієнтуючись на терміни з життя тварин. Якщо я правильно зрозуміла, в якійсь мірі, Ейра, теж мала на увазі, що Альфакоханка – це та, яка максимально проявляє свою жіночу природу і найкраща в усіх своїх проявах. Володіє якостями жінки – лідера і володіє силою жіночої влади. Правда потрібно пам'ятати, що приставка "альфа" передбачає домінування і чоловічу владу, а також суперництво і конкуренцію. Такі якості суперечать істинно жіночій природі. Тому що Жіночність впливає незримо, силою своєї любові і сексуальності, вона не завойовує і не конкурує. Вона співпрацює, об'єднує, приймає і слідуватиме за сильним...

М'якість, гнучкість, прийняття, вміння слідувати за чоловіком дає можливість жінці вибудувати щасливі відносини з сильним і успішним чоловіком .  Наша сила, дорогі жінки, дійсно в жіночності. Жіночність – це чаклунство, магія, містика . Вона огортає любов'ю, надихає на подвиги, наслідує і захоплюється, притягує і вражає. Дає чоловікові відчути себе чоловіком“ .
 
Оксана Єфремова – засновниця магазину інтимних товарів, автор і ведуча тренінгів про секс і сексуальність виступила за чуттєву сексуальність та гру підтекстів:

Коли мене попросили прокоментувати новий кліп Ейри Альфакоханка, я готувалася до перегляду відео з оголеними тілами і типовим агресивним використанням сексуальної символіки. Скажу чесно, кліп мене дуже вразив і здивував – я побачила зовсім не те, чого очікувала. У кліпі дуже багато підтекстів, непрямих символів і натяків, дуже багато чуттєвих переживань, дотиків і це все без використання відверто оголеного тіла або очевидно вульгарних дій“.

Звичайно, як власниця магазину інтимних іграшок і тренер з еротичних ігор, я побачила дуже багато відвертих еротичних смислів, завуальованих, які не "б'ють" прямо в очі, де побутові дії та предмети виступають як натяк на дотик до тіла, поцілунок, еротичні ласки та секс. Жінка насправді прекрасна в насолоді. Відчуття дотику, ароматів, найтонших відзвуків, відтінків смаку - все це найдрібніші складові жіночої сутності, жіночої чуттєвості. Насичуючись цими відчуттями, вона віддає їх у ласках і близькості з чоловіком. Це істинно жіноча сутність. Якщо ви хочете навчитися відчувати більше задоволення в сексі і розкрити свою сексуальність - вчіться насолоджуватися “поза сексом“.

Чоловічий погляд на тему жіночої насолоди висловив відомій психолог, ведучий та бізнес-тренер Борис Пахоль:

Останнім часом тема гендерної самоідентичності досить часто піднімається в ЗМІ. Один з яскравих прикладів - флеш-моб в ФБ #янебоюсьсказати, який підсилює жертовну позицію жінок і почуття провини у чоловіків за те що вони чоловіки. Але є й інші приклади, в яких ми часто заганяємо всю гендерну різноманітність в поширені рамки міфу "ринковості", де чоловік і жінка представляються учасниками ринкових відносин і пропонують свій “цінний товар“ один одному. Невідповідність самого товару нормативам або очікуванням призводить до розриву або ж не укладення контракту, угоди, шлюбу“.

“Повністю відповідати ідеалу неможливо, а обман, невід'ємна частина цього сценарію, рано чи пізно, з'їсть такі відносини . Є приклади, коли ми потураємо дитячій інфантильній позиції, яка також випливає з міфологічних основ нашої психіки , а саме , міфу Чудового Спасителя або Асоль з Пурпурних вітрил. Якимось чином один з партнерів повинен вирішити всі труднощі життя іншого, своєрідно “прийти і врятувати його, витягнути з сірості , дати те, на що інший заслуговує ...“, в замін на його багатий внутрішній світ, віру і любов, які безсумнівно теж творять чудеса і магічним чином притягують, як у фільмі Секрет, вдачу, гроші та статус “Спасителю“.

Читай также: Как удивить мужчину в постели: ТОП-5 советов

Думаю, що тут очевидна вся інтелектуальна неспроможність і міфологічність таких уявлень про світ. На тлі цього різноманіття іноді з'являються і зразки, які позитивно змінюють уявлення про дійсність, піднімають над буденністю, змушують нас з абсолютно інших позицій поглянути на своє життя. Так наприклад, темою останніх ЗМІ дискусій став 50 річний Італієць відмінної статури, який весело проводить своє дозвілля. Цей образ змушує деяких прагнути щось змінити в своєму житті не для когось, а заради себе самого.

Один з прикладів психологічно здорового ставлення до людської сексуальності, на мою думку, ми можемо побачити в кліпі Ейри Альфакоханка. Що відразу кидається в очі при перегляді кліпу – це цілісній образ жінки, впевненої, самодостатньої, жіночної, сексуальної не для того щоб... , а просто тому, що їй це подобається. Такий підхід цілком узгоджується з гуманістичними уявленнями про психологічно здорову особистість. Така жінка нічого не чекає від чоловіка, не нав'язує протилежній статі стереотип спілкування з нею, не звинувачує, не вимагає, вона просто насолоджується собою та світом.

Як показано в кліпі, сексуальність – це така якість душі, яку дівчина зможе проявити в будь-якій побутовій діяльності. До речі, робіт про здорову сексуальність досить мало не тільки на українській сцені, а й за кордоном. В цьому сенсі треба віддати належне Ейрі не тільки як співачці, а й як натхненниці і режисеру даного проекту“.

Дивись кліп Ейри – Альфакоханка:

%video581567%