Саме тому до проєкту було запрошено самих різнопланових артистів. Одним із них став ісландець Bjarki. Разом із нашою командою, музикант відвідав Зону Відчуження та практично на кожній локації він, разом з Валерієм Коршуновим записували унікальні звуки Зони, від крапель дощу в покинутих будівлях — до гуркоту «Дуги», скреготу скла та вібрацій старої техніки. Під час запису звуків природи, музикантам навіть пощастило побачити коня Пржевальського та величезного лося!

Bjarki - ісландський електронний музикант і продюсер приєднався до соціального музичного проєкту «Звуки Чорнобиля».  Він вперше з’явився під псевдонімом Kid Mistik наприкінці 2000-х. Російська хаус dj і продюсер Nina Kraviz стала шанувальницею треків Bjarki і почала випускати їх на своєму лейблі Trip у 2014 році. Першим належним релізом Bjarki став «Arthur and Intergalactic Whales» у 2015 році, до якого увійшов простий, але ефективний «I Wanna go Bang» - один з найбільших клубних хітів року, що приніс артисту світові популярність.

Бьяркі вже знайомий із концепцією проєкту «Звуки Чорнобиля», адже у 2019 році він випустив альбом «Happy Earthday». Виразний електронний альбом, для якого артист записував звуки Ісландії, було присвячено неймовірній природі його рідної країни. Фактично, це розгорнутий звуковий лист з освідченням у коханні до навколишнього світу - ну або, принаймні, до тих його частин, які відчайдушно потребують збереження. Тут немає злих демонів або психоделіків, летючих китів, - як в інших треках Бьяркі - всього лише вітер, скелясті гори та бродяча худоба. Багато звуків отримано з польових записів в Ісландії, між інших - мекання овець, спів та свист птахів.

Вихований серед невеликої громади в сільській Ісландії, вплив Bjarki був далеко за межами звичних, старих тропів техно. Як свідчать його численні псевдоніми, Бьяркі безжально відмовляється від правил і основ електронної музики, виробляючи власний, часто абсурдистський погляд на ДНК рейву. Його горезвісні живі dj сети поєднують та змішують елементи техно, джанглу, брейків та IDM, знаходячи неперевершену енергію та незвичний соул, коли виникає пауза. 

Чуйність та відданість музиканта живе у bbbbbb, його лейблі, присвяченому найзахоплюючим та епатажним звукам, що лунають з андеграундної музичної сцени в його рідній Ісландії та за її межами.

Дві платівки, «Happy Earthday» і «Psychotic_Window», обидві випущені впливовим електронним інститутом !K7, піднесли звук Бьяркі в більш широкоформатний режим, але ніколи не втручаючись у його невпинний творчий процес. У першій, Бьяркі провів зв'язок між величезним, невблаганним ландшафтом своєї рідної Ісландії та делікатним IDM, що лежить в основі його музики. Тим часом «Psychotic_Window» був більш заниженою, але не менш об'ємною роботою, віддаючи витончену данину його любові до таких артистів, як Coil і Cosey Fanni Tutti.

Як гастрольний артист, Бьяркі виступав на таких фестивалях, як Sonar, DGTL, Dour та Dekmantel, а також у багатьох найпрогресивніших світових клубах. Із зростанням темпів жанри розколюються, а рейв стає все дивнішим. Довіртесь найвищому електронному абсурдисту Ісландії, аби все було насправді непередбачувано.

Наразі Bjarki презентує нову пісню та кліп у рамках проєкту «Звуки Чорнобиля». Разом у проєкті візьмуть участь 10 українських та міжнародних музикантів, а молоді та відомі режисери країни створять відеокліпи до їх композицій. 

«Найбільша помилка, яку ми як людство зробили, полягає в тому, що ми повірили в те, що планета була створена спеціально для нас. І це одна з причин, чому ми з такою неповагою ставимося до планети та наших умов життя. Ця деградація навколишнього середовища - це ж жахливо! Вона нагадує нам про фільми жахів, про кінець світу» - коментує співак.


Проєкт реалізується компанією Лавіна Концерт за підтримки Українського Культурного Фонду та за сприяння Міністерства культури та інформаційної політики України, Державного агентства України з управління зоною відчуження, Національного Музею Чорнобиля, МГО «Центр ПРИПЯТЬ.ком», МГО «Європейський Інститут Чорнобиля» та проєкту ARTEFACT.