Серед лайнапу: кращий бітбоксер світу та хедлайнер Atlas Weekend – Dub FX, номінант на Ґреммі французький продюсер – Крістоф Етьє та українська співачка Стасік (Анастасія Шевченко). Разом у проєкті візьмуть участь 10 українських та міжнародних музикантів.

KAZKA — український електро-фольк гурт приєднався до соціального музичного проєкту «Звуки Чорнобиля». У складі гурту: вокалістка Олександра Заріцька, мультиінструменталіст Микита Будаш та сопілкар Дмитро Мазуряк.

Українська KAZKA готує нову пісню та кліп «Острів на тлі жалю» у рамках проєкту «Звуки Чорнобиля»
Українська KAZKA готує нову пісню та кліп «Острів на тлі жалю» у рамках проєкту «Звуки Чорнобиля»
пресс-служба
Вперше світ дізнався про KAZKA 1 березня 2017 року, коли вони випустили свій дебютний реліз «Свята». Пісня одразу ж стала хітом і підкорила радіостанції України. У вересні вони випустили дебютний кліп до пісні, його режисером став Сергій Ткаченко. У тому ж 2017, музиканти взяли участь у кастингу восьмого сезону шоу «X-Фактор», де виконали цей трек. Вони пройшли відбір, а їхнім тренером став Андрій Данилко. Нажаль, гурт покинув проєкт у 5 ефірі за підсумками глядацького голосування.

 

 

Після участі у проєкті, гурт презентував свій другий сингл «Дива», який в день прем'єри посів першу сходинку у топ-чарті iTunes. Наприкінці 2017 року гурт був визнаний «Кращим дебютом року» за версією онлайн-журналу Karabas Live.

На початку 2018 року Олександра та Микита привітали нового члена гурту - Дмитра Мазуряка, який грає більш ніж на тридцяти духових інструментах. Після цього музиканти взяли участь у національному відборі на 63-ій пісенний конкурс «Євробачення».

27 квітня 2018 року на цифрових майданчиках, відбувся реліз дебютного альбому гурту під назвою «KARMA». Реліз нараховував 10 пісень, включно з переспівом пісні «Мовчати» гурту Скрябін і Ірини Білик. Сингл «Свята» був визнаний «найкращою піснею поп-гурту», а сам гурт — «кращим дебютом» за версією радіостанції «Країна ФМ». 

KAZKA є першим україномовним гуртом, що потрапив до всесвітньовідомого чарту SHAZAM та рекордсменом серед українських артистів в YouTube. Музикантам кілька разів присуджувалося звання «Прорив року», а з піснею «Плакала» вони отримали статуетку за «Хіт Року» і відзначилися в рейтингу найпопулярніших треків України за версією Apple Music. Гурт очолив музичні рейтинги в десятці країн, серед яких Україна, Латвія, Болгарія, Вірменія, Казахстан, Узбекистан, Білорусь, Росія, Колумбія тощо.

16 лютого 2019 року гурт виступив у півфіналі відбору на «Євробачення 2019» з першим англомовним синглом Apart. На початку березня KAZKA відправилась у європейську частину «KARMAтур», у якій відвідала тринадцять міст Європи, а початку червня відбулася фінальна частина туру, в якому музиканти відвідали шість міст Північної Америки, серед яких — Вашингтон, Нью-Йорк, Чікаго, Торонто та ін.

Українська KAZKA готує нову пісню та кліп «Острів на тлі жалю» у рамках проєкту «Звуки Чорнобиля»
Українська KAZKA готує нову пісню та кліп «Острів на тлі жалю» у рамках проєкту «Звуки Чорнобиля»
пресс-служба
У 2020 солістка гурту Олександра Заріцька прийняла участь у проєкті швейцарської групи Kadebostany - запису міні-альбому «DRAMA – Act 1». Вони записали спільну пісню під назвою «Baby, I’m Okay». Кліп на пісню знімали у Стамбулі, автором кліпу виступив турецький режисер Хасан Куюджу.

Разом із міні-альбомом Kadebostany також презентували 20-хвилинну відеороботу, що включає у себе всі 4 пісні з платівки. Це заплутана театральна п’єса на п’яти різних мовах, що побудована на імпровізації головних героїв. В ній знялись усі гості альбому - KAZKA, Fang the Great (Франція), Irina Rimes (Румунія) та Célia (Італія).

Наразі KAZKA презентує нову пісню та кліп «Острів на тлі жалю» у рамках проєкту «Звуки Чорнобиля». Разом у проєкті візьмуть участь 10 українських та міжнародних музикантів, а молоді та відомі режисери країни створять відеокліпи до їх композицій. 

«Трагедія на Чорнобильській АЕС — це катастрофа, яка залишила глибокі рани на тілі нашої планети. Час вже не повернути назад, але пам'ятати — це обов'язок усіх наступних поколінь. Тому, завдяки цьому крутому проєкту, ми спробуємо зберегти пам’ять про Чорнобильську трагедію назавжди за допомогою музики», — коментує Олександра Заріцька, солістка гурту. 

Проєкт реалізується компанією Лавіна Концерт за підтримки Українського Культурного Фонду та за сприяння Міністерства культури та інформаційної політики України, Державного агентства України з управління зоною відчуження, Національного Музею Чорнобиля, МГО «Центр ПРИПЯТЬ.ком», МГО «Європейський Інститут Чорнобиля» та проєкту ARTEFACT.