Серед звуків: тріск дозиметра, скрип Колеса огляду, шум Рудого лісу, відлуння, гуркіт течії, технічні звуки, тощо. Звуки збирали по всіх локаціях Зони Відчуження – Градирні, місті Прип'ять, енергоблоках ЧАЕС. Характерні для цих місць реверберація і частотно-фазові спотворення надають музиці неповторний характер і допомагають передати атмосферу Чорнобиля.

Ці унікальні та нетипові звучання розбавить поєднання народного інструменту - бандури та електронного саунду від співачки та бандуристки KRUTЬ, яка приєдналася до музичного проєкту «Звуки Чорнобиля». 

Марина Круть розпочала сольний проєкт, для якого вона самостійно пише пісні у 2016 році. У 2017 році Круть брала участь у восьмому сезоні талант-шоу «X-Фактор», де вона виконала пісню «Hallelujah». Отримавши чотири так вона пройшла до тренувального табору, але не потрапила до прямих ефірів шоу.

У 2018 році KRUTЬ випустила дебютний альбом «Arche», а 2019-го — мініальбом «Albino». У лютому 2020 року KRUTЬ презентувала пісню «99», з якою боролась за право представляти Україну на міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення-2020». 

 

Свою участь у проєкті KRUTЬ коментує: «Чорнобиль, це перш за все велика трагедія про яку ніколи не можна забувати. Мовчання у ті часи зруйнувало долі десятків тисяч людей. Давайте не мовчати хоча б зараз. Чорнобиль, це тема, про яку треба говорити, розвіювати міфи та доносити інформацію найрізноманітнішими способами, щоб не повторювати помилок минулого. Я маю пряме відношення до цієї трагедії. Адже це моя країна, я живу щодня тут, і це моє покоління, що долає наслідки. Мені не байдуже».


 

Наразі KRUTЬ презентує нову пісню та кліп у рамках проєкту «Звуки Чорнобиля». Разом у проєкті візьмуть участь 10 українських та міжнародних музикантів, а молоді та відомі режисери країни створять відеокліпи до їх композицій. 

Проєкт реалізується компанією Лавіна Концерт за підтримки Українського Культурного Фонду та за сприяння Міністерства культури та інформаційної політики України, Державного агентства України з управління зоною відчуження, Національного Музею Чорнобиля, МГО «Центр ПРИПЯТЬ.ком», МГО «Європейський Інститут Чорнобиля» та проєкту ARTEFACT.