22 февраля в столичном кинотеатре Оскар состоялась презентация канадского фильма о Голодоморе в Украине — Гіркі жнива

Читай также: Саманта Баркс из фильма Гіркі жнива: Стыдно не знать о Голодоморе

Премьеру киноленты Джорджа Менделюка, которая вышла в международный прокат, посетил Евгений Нищук.

Министр культуры Украины сообщил, что возлагает большие надежды на дальнейшее сотрудничество Украины и Канады в сфере киноиндустрии. 

Ми вже говорили с паном Яном Ігнатовичем (продюсер фильма Гіркі жнива, —прим. ред.) щодо наступних проектів. Цей фільм — це імпульс щодо подальших дій. Від гарного прокату залежить доля наступних проектів, які можуть бути на різну тему, не тільки на історичну. У нас вже є ідеї створити щось на зразок Ла-Ла Ленду (американский фильм-номинант на Оскар 2017, —прим. ред.). Тому це шанс для України взяти участь у світовій кіноіндустрії“, — отметил Нищук.

Кроме того, политик подчеркнул, что в ближайшее время посетит Канаду, где подпишет с западными кинематографистами договор о создании ко-продукции.

“Я відвідаю Канаду, щоб налагодити зв'язки з кінематографістами. А також підпишу з ними угоду про створення ко-продукції, щоб поширити випуск спільних телевізійниз проектів“, — добавил министр культуры Украины.

Евгений Нищук: Мы хотим создать что-то похожее на Ла-Ла Ленд
Евгений Нищук: Мы хотим создать что-то похожее на Ла-Ла Ленд
пресс-служба

Нищук подчеркнул, что очень рад, что в фильме Гіркі жнива, помимо британских актеров, снялись и украинцы.

Читай также: Британский актер Макс Айронс: Украинцы – очень открытые люди

“Це тема, яка близька для розуміння будь-якої людини, в якої є добре серце. Я радий, що в ньому знялись мої колеги з національного театру — Олександр Кучерець та Остап Ступка“, — сказал Евгений.

Также Нищук подчеркнул, что фильм Гіркі жнива очень важен не только для Украины, но и для всего мира.

Цей фільм, який розповідає про трагедію українського народу, для нас є важливим ще й тому, що він зроблений кінематографістами з Канади в тому форматі, який прийнятний для світу. Це тема близька людині будь-якої країни, будь-якої нації. Це може бути, наприклад, трагедія в Африці, де людям доводиться виживати.  Цей фільм є настільки гуманістичним. Він дає розуміння, що подібні трагедіі ніколи не повинні повторитися, — отметил министр.

Евгений Нищук сообщил, что он очень рад, что людей с запада тронула тема Голодомора.

“Я схиляю голову перед продюсерською командою, яку зачепила ця тема“, — добавил политик.

Евгений Нищук: Мы хотим создать что-то похожее на Ла-Ла Ленд
Евгений Нищук: Мы хотим создать что-то похожее на Ла-Ла Ленд
пресс-служба

Также министр культуры сообщил, что с юности чтил память жертв Голодомора и рад, что нынешнее поколение не забывает о трагедии.

Читай также: Гіркі жнива: Хотели снять фильм о Голодоморе, который заинтересует Запад

“Я зі студентських років був активістом у студентському комітеті по вшануванню жертв Голодомору в Україні. І я дуже радий, що зараз настільки природньо прижилося бажання будь-кого з українців в останню суботу листопада запалювати свічку пам'яті за жертвами Голодомору. Стільки людей приходять до пам'ятного знаку в Києві, особливо до “дівчинки з колосками“. Вона відображує трагедію дітей, які не народилися у той страшний час“, — резюмировал Нищук.

Напомним, премьеру фильма в Украине также посетила первая леди Марина Порошенко с детьми. На презентации присутстовали политики, звезды украинского шоу-бизнеса, актеры и создатели киноленты.

Смотри официальный трейлер к фильму Гіркі жнива:

%video609894%

Автор: Алеся Диденко