Яку країну обрали для відпустки?

– Ми з Владом товаришуємо з відомим мандрівником Ігором Захаренком, власником турфірми Феєєрія. І щоразу в першу чергу радимося з ним – з приводу будь-яких поїздок та відпочинку. А я з Ігорем ще й народилася в один день, 16 червня. І цьогоріч Ігор на день народження подарував мені поїздку до Хорватії – країни, котра поєднала в собі багато факторів “за“, щоб і відпочити і набратися нових емоцій для плідного робочого року.

Чи були раніше в цій країні?

– Ніколи не були в Хорватії, але вже 14 липня туди помандруємо. Зазвичай вивчає країни та планує маршрути в нашій родині саме Влад. Я йому повністю довіряю, і просто насолоджуююся тим, що він для нас надумав.

Що чули про цю країну? 

Читай также: ТОП-5 причин провести отпуск в Хорватии

– Ми всі пам'ятаємо історію з Югославією і проводимо певні паралелі. Хорватія також пережила свого часу складні події військового конфлікту, під час розвалу Югославії. І я знаю, наприклад, що ветерани тих подій дуже підтримують українських героїв АТО. Але Хорватці обрали свій шлях розвитку і у них це дуже стрімко виходить. Тож, думаю, нам варто брати з них приклад і набиратися досвіду. Щоб потім, коли ми повернемо Крим, знати, як розвивати наш український півострів.

Соломія Вітвіцька про відпочинок з чоловіком: Нам притаманна непосидючість
Соломія Вітвіцька про відпочинок з чоловіком: Нам притаманна непосидючість
фото з архіва Соломії Вітвіцької

Що плануєте подивитись чи спробувати у Хорватії?

– Я мало знаю про Хорватію, але чула, що там дуже смачні фрукти та морепродукти. Звісно ж красива природа і море. Влад цікавиться серіалом Гра престолів, а більшість епізодів знімали саме там – тож це також додатковий аргумент. Тому обовязковим для відвідин під час мандрівки для нас стане місто Дубровнік. Хочемо на власні очі побачити старий замок з масивною фортечною стіною, який продюсери Гри престолів обрали для натурних зйомок “Королівської гавані“.

Також я часто чула гарні відгуки про Плітвіцькі озера – дивовижне природне чудо, яке стало серед туристів найбільш відвідуванішою в Європі пям'яткою. Так що це також є у нашому плані.

Хорватія – країна островів, тому ми збираємось покататись на кораблику та побачити найвідоміші з них. Наприклад, Крк, Брач, Хвар та інші. Поглянути своїми очима на те, як люди живуть на невеликому клаптику землі і відчувають себе повність щасливими. Мені здається, це має бути дуже цікаво.

Чого найбільше хочеться у відпустці особисто вам?

– Для нашої молодої родини та моїх родичів це був насичений, складний і емоційний рік… Тож, просто мрію відключити телефон, вийти з Фейсбуку і провести з чоловіком більше часу вдвох. Ми дуже любимо гуляти узбережжям моря, дихаючи бризом. У ці хвилини можна просто поговорити про все на світі, тримаючись за руки (посміхається, – прим.ред.). Ми з коханим не любимо пляжний відпочинок, а обираємо рух, поїздки, змінюємо локації, їдемо на цікаві екскурсії. Нам притаманна непосидючість.

Нагадаємо, у 2015 році Соломія Вітвіцька разом з чоловіком кліпмейкером Владом Кочатковим провели відпустку, подорожуючи по курортам Албанії.