Правильно харчуйтеся

Вживайте більше продуктів, що містять омега-3 ненасичені жирні кислоти, наприклад лосося, тунця, оливкову олію, авокадо, насіння чіа. Такий раціон допомагає позбутися неприємних больових відчуттів під час місячних.

Крім того, при рясній менструації корисно вживати багаті залізом продукти: сочевицю, гречку, яловичину, арахіс.

Підберіть відповідні засоби гігієни

Надійні засоби гігієни дозволяють відчувати себе впевненіше та займатися звичними справами під час менструації. Тампони Freedom® в формі серця зроблені з гіпоалергенного медичного поролону. Вони адаптуються під форму тіла і не відчуваються всередині.

Як зробити ці дні більш комфортними: 7 порад, які працюють
Як зробити ці дні більш комфортними: 7 порад, які працюють
пресс-служба

Тампони не змінюють положення, надійно захищають від протікань і неприємного запаху, а ще легко витягуються. Для більш комфортного вилучення можна сісти навпочіпки.

Радуйте себе

У період менструації деякі жінки відчувають втому, стають неуважними та чутливими. Це нормально. У перші дні циклу змінюється вміст гормонів в крові, через що трапляються скачки настрою. Згадайте, що доставляє вам радість - зустріч з друзями, перегляд улюбленого фільму, малювання, прогулянка.

Якщо ви відчуваєте себе недобре, по можливості не плануйте відповідальні події на ці дні. Заходи, де від вас потребується активність і підприємливість, краще відкласти на інший час. Якщо ви, навпаки, відчуваєте себе прекрасно - вам пощастило. Займайтеся звичними справами, для цього вам будуть потрібні тільки правильно підібрані засоби гігієни.

Ведіть календар

Відзначайте початок циклу та дні менструації в паперовому календарі або спеціальних додатках в смартфоні (наприклад Clue, Eve, Flo). Так початок наступної менструації не застане вас зненацька. Корисно записувати дні, в які ви помітили збільшення апетиту або різку зміну настрою. Зазвичай ці явища прив'язані до одних та тих самих днів циклу.

За допомогою календаря розподіліть справи так, щоб в дні нездужання не перевантажувати себе. Нотатки знадобляться і на прийомі у гінеколога: допоможуть виявити порушення циклу або інші проблеми.

Приділіть час свому тілу

Менструація не хвороба. Якщо ви відчуваєте себе добре, не варто лежати вдома. Згадайте, які процедури краси ви давно відкладали. Зробіть масаж, догляд для волосся або обличчя - взагалі, побалуйте себе. Пам'ятайте: гормон щастя ендорфін зменшує біль.

Займіться спортом, обравши легку активність: прогулянку, неспішну пробіжку, дихальні вправи. Невелике дослідження, виконане іранськими вченими, довело, що аеробні вправи полегшують первинну дисменорею (ту саму біль в перші дні циклу). Під час менструації найкомфортніше займатися спортом c тампонами Freedom®. Вони дуже м'які та не відчуваються під час виконання вправ. А ще з ними можна плавати в басейні та відвідувати спа. Досить підібрати підходящу ступінь поглинання: normal або mini.

Як зробити ці дні більш комфортними: 7 порад, які працюють
Як зробити ці дні більш комфортними: 7 порад, які працюють
пресс-служба

Висипайтеся

Висипатися потрібно кожен день, але особливо в дні менструації. Недосипання стимулює вироблення кортизолу, через що місячні можуть стати більш болючими.

Дотримуйтесь простих правил: намагайтеся лягати до опівночі, перед сном провітрюйте кімнату, в ліжку не дивіться в комп'ютер і смартфон, не пийте на ніч кави. Тоді ваш сон буде максимально міцним.

Любіть

Як зробити ці дні більш комфортними: 7 порад, які працюють
Як зробити ці дні більш комфортними: 7 порад, які працюють
пресс-служба
Менструація не привід відмовляти собі в сексуальних задоволеннях. Можливо, оргазм буде яскравіше, ніж в звичайні дні, а біль вщухне завдяки ендорфінам.

Не забувайте про звичайну гігієну до і після статевого акту. А для того щоб ліжко залишалося чистим, використовуйте Freedom® *. Завдяки м'якому матеріалу вони невідчутні під час сексу.

Промокод на покупку Freedom® зі знижкою 20% на Freedomtampons: IVONAFREE (діє до 31 грудня 2021 року).

Більше дізнатися про тампони Freedom® ви зможете на сайті компанії.

Дізнатися більше

*Тампони не є засобом контрацепції або захистом від інфекцій, що передаються статевим шляхом. Перед застосуванням слід проконсультуватися з фахівцем.


Вам будет интересно почитать на Ivona:

Хотите знать важные и актуальные новости раньше всех? Подписывайтесь на Ivona.bigmir.net:) в  Facebook и Instagram.