Як не набрати вагу взимку: поради дієтологів
Як не набрати вагу взимку: поради дієтологів
stylecaster.com

Щоб бути максимально об'єктивними, ми звернулися до статей спеціалістів, які знають все про здорове харчування. Отже, виділимо п'ять секретів, які допоможуть тобі залишатися стрункою протягом усієї зими.

Порада №1

Тобі не доведеться відмовлятися від улюблених продуктів, проте обирати і готувати їх потрібно з розумом, інакше додаткових сантиметрів на талії не уникнути. Моніка Амстердам, спеціаліст з харчування в Медичному і оздоровчому центрі Нью-Джерсі, пропонує зупинитися на таких овочах, як морква, цибуля, буряк, кабачки, солодка картопля, батат, ріпа, пастернак і бруква.

Вони самі по собі досить солодкі та поживні, тому ви не зможете з'їсти більше, ніж потрібно. А якщо навіть і зможете, то калорійність цих продуктів не така висока.

Порада №2

Читай також: Чим загрожує недоїдання під час дієти: небезпечні наслідки

Найгірше в дієтах – це відсутність яскраво вираженого смаку. Через це ми так любимо додавати до страв різноманітні соуси, наприклад, майонез та кетчуп. А у випічці ми не можемо стриматись від улюбленого підсолоджувача – цукру. “У десерти раджу додавати корицю, мускатний горіх, мюслі, йогурт і мигдалеве молоко, – говорить Емі Велпон, дієтолог і автор книги Їмо правильно: 21-денний план детоксу. – До “серьйозних“ страв рекомендую додавати розмарин. Ця трава – справжнє свято для смакових рецепторів. Для приготування м'яса і овочів на грилі добре підійде такий рецепт маринаду: лимонний сік, оливкова олія і розмарин“.

Як не набрати вагу взимку: поради дієтологів
Як не набрати вагу взимку: поради дієтологів
stylecaster.com

Порада №3

Науково доведено, що зима негативно впливає на наш фізичний і емоціональний стан. “Холод є джерелом стресу для організму, – говорить Амстердам. – Щоб утримувати стабільну температуру тіла і підтримувати гомеостаз, вам потрібно більше енергії. Поміняйте нездорові страви на корисні – супи і рагу з тушкованих овочів: капусти, моркви, картоплі, часнику та цибулі. Крім того, включайте в раціон бобові, гострий перець, імбир і трав'яні чаї“. 

Порада №4

Зима – це період свят і вечірок. Якщо ти запланувала відірватися з друзями, заплануй собі і додатковий прийом їжі перед тим, як піти у гості. Моніка радить випивати поживний протеїновий коктейль або тамувати голод легким салатом. На самій вечірці теж треба притримуватись певних правил: 

Я рекомендую брати найменшу тарілку і обирати тільки ті закуски, які містять найменшу кількість калорій“.

Порада №5

Читай також: П'ять продуктів, несподівано корисних для здоров'я

Якщо вечірка стала для тебе неочікуваним сюрпризом – не намагайся взагалі відмовитися від їжі. Навіть якщо у тебе не було часу приготувати здорову альтернативу святковим стравам на столі друзів, не муч організм голодом. Так чи інакше через годину після початку паті ти будеш їсти все, що попаде під руку. Емі Велпон радить завжди тримати при собі пакетик горішків (ти можеш придбати їх по дорозі в гості). Вони містять достатню кількість корисного жиру, який допоможе приборкати відчуття голоду. Щодо алкоголю, тут дієтолог теж має рекомендацію: “Замість того, щоб випити декілька суперкалорійних коктейлів, оберіть один келих вина, а потім тамуйте спрагу водою або фрешем“. 

Дивись відео, як не набрати вагу за святковим столом:

%video597433%