Як давно ви займаєтесь дизайном одягу і що наштовхнуло вас на створення власного бренду Kateryna Tymochko?

– Коли знаєш, чого ти хочеш – це, певною мірою, вже щастя. Мені пощастило. З дитинства я марила світом моди. Пам’ятаю, як малювала цілодобово ескізи, робила колекції з відчуттям тріумфу підліткового максималізму. Вісім років тому створила першу колекцію одягу, і з того часу бажання мати власний бренд тільки посилилося. Мене повсякчас мотивує потреба придумувати ексклюзивні речі, робити шоу, створювати образи.

А чим ваш бренд вирізняється з сотень інших, в чому його особливість?

– Я створюю речі, в які можна закохатися з першого дотику. Завжди слідкую за матеріалами, щоб вони були м’якими та приємними для тіла. Крім того, кожен виріб має свою оригінальну деталь, виконання якої відбувається вручну. Наприклад, вишита лисичка або ручна обробка повітряними петлями краю манжети. Для мене важливо все в роботі: великі вікна моєї майстерні, позитивний дружній настрій нашої команди, музика під яку ми працюємо. Вірю, що покупці відчувають це, одягаючи наші вироби.

А якими головними досягненнями можете похизуватись на сьогодні в сфері моди?

– Можу похизуватись успішним показом останньої колекції одягу в Парижі. 

Розкажіть, будь ласка, про це детальніше.

– Це був пробний проект, який організували українці, які зараз перебувають в Парижі та намагаються розвивати вітчизняну моду закордоном. Мені запропонували надати колекцію для закритого показу. На жаль, особисто я на ньому не перебувала. Тому яскравих емоцій в повній мірі не маю, але було досить цікаво почути відгуки французів. 

Made in Ukraine: одяг для жінки з великої літери від Kateryna Tymochko
Made in Ukraine: одяг для жінки з великої літери від Kateryna Tymochko
vk.com/katerynatymochko

Як ви вважаєте, в Україні складно реалізувати дизайнерські ідеї в промисловому плані?

Читай также: Made in Ukraine: Рай для девочек от VOVK

– На щастя, Україна зараз дуже стрімко розвивається і є комфортною платформою для реалізації нових ідей. І хоч мої слова зараз прозвучать як політичне гасло, але я глибоко переконана, що найважливіше в житті – вірити і діяти. А це, повірте мені, завжди працює!

Хто являється основною цільовою аудиторією вашого бренду?

– Жінка. Саме так: жінка, про яку хочеться писати з великої літери.

А що вас надихає на створення нових речей?

– Натхнення я черпаю просто з повітря. Мені здається, що насправді всі ідеї живуть десь там. Коли є ідея, тривалий час затрачається на її дослідження, обдумування, розвиток. Ескізів у мене завжди більше, ніж реальних виробів. В цьому і складність. В шухляді мого стола зберігаю, як мінімум, п'ять колекцій одягу в ескізах, поміж створенням двох відшитих щорічних колекцій. Також надважливим для мене є спілкування з людьми, цікаві мистецькі події. Це наповнює мене натхненням, а згодом я відображаю це у своїй творчості.

Made in Ukraine: одяг для жінки з великої літери від Kateryna Tymochko
Made in Ukraine: одяг для жінки з великої літери від Kateryna Tymochko
vk.com/wedding.tymochko

А інші дизайнери надихають вас творити?

– Мене останнім часом захоплюють дизайнери, які творили моду як напрям. Наприклад, Поль Пуаре. Надихає час, коли сукні створювали як картину, мистецький образ.

Ви коли-небудь задумувались над тим, щоб створити коллаборацію з іншим дизайнером?

Читай также: Made in Ukraine: Модная обувь от Kachorovska

– Особисто мені було б дуже цікаво попрацювати з дизайнерами аксесуарів, особливо епатажних головних уборів. Це дозволить створити яскравіший образ моделі.

А де і як сьогодні можна придбати ваші речі?

– Наші речі можна придбати в соцмережах: Facebook або VK. Чимало замовлень зараз надходить з Instagram. Також подивитися та придбати наші вироби можна в нашій майстерні в Тернополі.

А як плануєте розвивати свій бренд найближчим часом?

– Найближчим часом плануємо створити нову колекцію еко-одягу. Також маємо за мету розвивати три напрями, над якими зараз активно працюємо. а саме: дизайн одягу, аксесуарів та весільних суконь. І, звісно, хочемо розширювати горизонти, щоб не тільки тернополяни, а й всі українці мали можливість придбати наші речі.

Автор: Марина Коба

Дивись в галереї більше фото виробів від українського бренду Kateryna Tymochko: