За рішенням державної прикордонної служби, Людмила Артем'єва та Микола Добринін не зможуть приїхати в Україну протягом 3 років.

Читай также: Російський комік розповів про свій переїзд в Україну

Артем'єва і Добринін прибули до Харкова на гастролі з виставою Близькі люди. Після свого виступу актори вирушили назад до Росії.

Учора ввечері на залізничному пункті пропуску Харків-пасажирський під час паспортного контролю пасажирів, які слідували потягом до Москви, співробітники Держприкордонслужби перевірили інформацію про можливе порушення громадянами РФ Добриніним М.М. і Артем'євої Л.В. (російські актори театру і кіно) законодавства України в частині, що стосується перетину державного кордону України через недіючі пункти пропуску та перебування на тимчасово окупованих територіях“, - йдеться в повідомленні.

Вся справа у тому, що зірки серіалу Свати приїжджали в Крим і тим самим порушили вимоги законодавства України, що регламентують порядок відвідування окупованого Криму. У зв'язку з цим, щодо громадян РФ був складений протокол про адміністративне порушення.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко написала на свої стронці у Facebook, що намагатиметься робити все, щоб захистити український простір.

Самі актори не стали нічого заперечувати і відмовилися від присутності в суді. Після цього вони покинули територію України.

Нагадаємо, раніше Валерія збиралась оскаржити в суді заборону на в'їзд до Латвії.

Дивись трейлер серіалу Свати:

%video597430%