З 25 по 28 серпня гості фестивалю Джаз Коктебель мали щастя насолоджуватись якісною музикою, яку привезли з собою до Чорноморську музиканти з 12 країн світу. Сьогодні ми вже пропонували тобі згадати, пісні яких гуртів и виконавців лунали зі сцени фестивалю, але на цьому літні спогади не закінчуються.

Молода и талановита українська виконавиця Христина Соловій також була серед гостей фестивалю, і ми в неї вивідали дещо цікаве.

Читай также: Песня группы Океан Эльзы стала саундтреком к новой украиноязычной драме

Ви сказали, що фестиваль Джаз Коктебель – найчарівніший фестиваль України. Розкажіть, в яких фестивалях вам ще доводилось приймати участь.

– Насправді я сподіваюся, що мої фестивалі ще тільки починаються, я не на багатьох встигла побувати. Цього літа я була тільки на Atlas Weekend і Zaxidfest. Але це ж море, що тут казати. Мене "розірвав" сам пейзаж ще під час саундчеку і я була впевнена, що буде дуже круто. Насправді, будь який фестиваль, який відбувається на березі моря, приречений на успіх і красу.

Що ви можете сказати про організацію фестивалю?

– Я ніяк від неї не потерпіла, мені здається, що все було класно.

Чи є у вас намір, чи, можливо, мрія, прийняти участь у міжнародному музичному фестивалі за кордоном?

– Якщо чесно, то ні. Я з тих, хто чекає запрошення, тому зараз не можу сказати. Можливо, воно з часом прийде. В мене зараз повний сумбур і на цьому етапі я не можу точно визначити, чого саме хочу. Будь-який успіх вітається як подарунок долі, а те, до чого я прагну и про що я мрію хай залишиться зі мною.

Христина Соловій розповіла про забобони і творчі плани
Христина Соловій розповіла про забобони і творчі плани
vk.com/solovijka

Що ви можете сказати про публіку Джаз Коктебель? Як вас сприймали, який настрій був у людей?

– Зважаючи на те, що це "лежачий", "пляжний" фестиваль, мені здалось, що було досить тепло.

До вас популярність прийшла після участі у проекті Голос Країни. Розкажіть, як з того часу змінилося ваше життя.

– Насправді я вважаю, що моє життя змінилось після зустрічі зі Святославом Вакарчуком на проекті Голос, він був важливою ланкою в цих змінах. Не знаю, що було основним, але я фаталістка и вірю в знаки і долю, тому мені здається, що все сталося так, я мало статись.

Розкажіть про знаки, що саме ви бачили чи відчували?

Читай также: Сам собі країна: опубликовано "последнее слово" Кузьмы Скрябина

– У мене є свої приватні забобони, про які я не люблю говорити. Взагалі, я дуже скритна людина. Мій основний забобон – поки ти мовчиш, воно має шанс здійснитись, як тільки ти розкажеш – все летить "під три чорти".

Чи спілкуєтесь ви з кимось із учасників Голосу?

–  Насправді дуже мало. У кожного своє життя, кожен знайшов свою справу після шоу. Або не знайшов і почав робити щось інше, і щоб не лоскотати собі нерви ті люди просто не йдуть на контакт, як би мені цього не хотілося. Хоча, я мабуть і не сильно намагалася, не знаю. Тим не менш, є люди, з якими я до сих пір підтримую стосунки, і їх можна порахувати на трьох пальцях.

Розкажіть, як ви спілкуєтесь зі Святославом? Він вам якось допомагає у творчому пошуку?

– Святослав досі мій музичний продюсер, і зараз ми працюємо над другим альбомом, багато пісень з якого прозвучали зі сцени фестивалю Джаз Коктебель. Невдовзі альбом вийде на дисках і скоро ми приступаємо до зйомок кліпу. Святослав при всій жахливості свого графіку все ж знаходить час для того, щоб відписати мені, коли я присилаю йому свої пісні, дати якісь орієнтири, як треба їх робити. Я спочатку роблю все аранжування сама (з музикантами, мається на увазі), а потім ми це все узгоджуємо за Святославом, бо хто, як не він, може дати кращу пораду.

Христина Соловій розповіла про забобони і творчі плани
Христина Соловій розповіла про забобони і творчі плани
vk.com/solovijka

Кого з українських артистів ви слухаєте у буденному житті? Можливо, ви когось для себе відкрили?

– Два роки тому я відкрила для себе творчість Pianoбой. Звісно, я виросла на Бумбоксі, на Океані Єльзи, Крихітці Цахес, але саме Pianoбой пройшов повз мене, бо я мабуть на той час була зайнята своєю творчістю і була вся в собі, як равлик. Творчість Pianoбой мене дуже вразила і вражає дотепер, і більше я нічого не скажу, тому що ви самі скоро все дізнаєтесь.

Читай также: Pianoбой о скандале с Кварталом 95: народ отвлекают от серьезных проблем

Як ставляться до вашої популярності батьки?

– Дуже стримано, тому що вони знають мій характер, мене завжди дуже несе, і вони насправді цього боялись, але так все сталося і з цим вже всі давно змирилися, тому просто стараються з розумінням ставитись.

Вони не відмовляли вас від участі у проекті?

– Звісно, що відмовляли, це були мої істерики, їхні сльози, благання, прохання. Наприклад, я часто недосипаю і періодично знаходжусь у пригніченому стані, і тоді я завжди згадую мамині слова: "Я ж тобі казала!". Але після кожного виступу я розумію, що я не могла зробити інакше, і мама це знає, тому у нас є певна рівновага.

Дивись кліп Христини Соловій Синя пісня:

[видео более недоступно]