Розкажіть, як виникла ідея зробити програму присвячену Висоцькому? 

– Концерти присвячені творчості Володимира Семеновича Висоцького не рідкість. Наша ідея полягає лише в тому, що ми граємо його твори на аранжування Георгія Гараняна (ансамбль Мелодия). Ностальгія має бути довершеною: ніяких власних інтерпретацій – звучання має бути таким, яким воно увійшло в серця мільйонів, таким, яким і я, почув його з вінілу.  

Як цю програму сприймають глядачі? 

– Аудиторія різна, але це дійсно люди, які поважають і добре знаються на творчості генія. Атмосфера завжди душевна, і це настільки круто, що ви не уявляєте на якому нерві пролітає час на сцені.

Хто для вас Висоцький?

Читай также: Тоня Матвієнко та Арсен Мірзоян відсвяткували перший рік народження своєї донечки

– Я ставлюся до Висоцького як до філософа і в якійсь мірі як до пророка. Дехто з критиків називав його поетом епохи, але, як на мене, Володимир Семенович – актуальний в будь-який час. У його метафорах суть людства, а це за межами часу.

Знаю, що у вас із Висоцьким є містична історія пов’язана з цифрами?

– Я завжди згадую його вислів: “Я, конечно, вернусь, я, конечно, спою, не пройдет и полгода”. Між датами народження і смерті митця рівно пів-року. Таким чином, 25 січня або 25 липня зі сцени концертних залів, театрів різних міст, різних країн лунають його пісні. Як пообіцяв, так і сталося. Ми теж дотримуємось цієї традиції і намагаємось згадувати генія Висоцького кожні півроку.

Ви малювали його портрет? Чи вдалося відтворити його риси? 

– Я написав портрет в Буковелі, вночі. Просто взяв в руки аркуш і олівець, і перше, що мені спало на думку: напишу портрет Висоцького. Чи вдалося мені відтворити риси, судіть самі (посміхається, – прим.ред).

Арсен Мірзоян розповів містичну історію, пов'язану із Висоцьким
Арсен Мірзоян розповів містичну історію, пов'язану із Висоцьким
прес-служба

Яка пісня є найулюбленішою із репертуару Висоцького? Чому?

– Я люблю його творчість, тому не можу виділити одну пісню. Якби міг виділити найулюбленішу пісню, то б не робив програму Мій Висоцький.

Читай также: Тоня Матвієнко презентувала дует разом із гуртом Гайдамаки

Спасите наши души ви дуже душевно та з надривом співали ще у шоу Голосі країни на телеканалі 1+1. Коли познайомились із цією піснею? Як у вас виходить так щиро її виконувати?

– Усе дуже просто: геній написав геніальний текст, його неможливо донести інакше. Головне, не копіювати Семеновича, а прожити цю пісню і донести емоцію відверто, ніби цвях треба з одного удару вбити в дошку.

Що чекає на глядачів концерту пам’яті Висоцького? Чим будете дивувати?

– Нічого нового. Все суто “трушне“, щоб подарувати саме те відчуття “як колись“. Тому і віджеінг містить у собі ретро-кадри. Навіть справжній ксілофон задіяний.

Арсен Мірзоян розповів містичну історію, пов'язану із Висоцьким
Арсен Мірзоян розповів містичну історію, пов'язану із Висоцьким
прес-служба

Нагадаємо, раніше українська актриса Катя Кузнецова розповіла Ivona про рідний Київ, дружбу в шоу-бізнесі та справжнє кохання.

Дивись онлайн виступ Арсена Мірзояна: