Митрополичі Сади, що на Святоюрській горі у Львові, цього літа знову відкрилися для світських гостей. Як і торік, у рамках Alfa Jazz Fest відома українська дизайнерка та стиліст Оксана Караванська показала у цьому парку свою нову колекцію – Український Haute Couture

Читай также: Сергей Черкас: Украинским модницам не хватает чувства собственного стиля

Нова колекція Оксани Караванської – інспірована, народжена та пронизана Україною, постатями видатних українських жінок у світовій історії. На створення колекції Український Haute Couture, яка об’єднала чотири десятки вишуканих жіночних образів, дизайнерку наштовхнули історії життя легендарних українок.

Українські жінки настільки сильні, унікальні та харизматичні, що залишили помітний слід у світовій історії, – каже Оксана Караванська. – Моя нова колекція  інспірована такими постатями, як Анна Ярославна, королева Франції, оперна діва Соломія Крушельницька, Софія Фредро-Шептицька,  мати Митрополита Андрея Шептицького, – і водночас присвячена сучасним українським жінкам, які є достойними послідовницями і у III тисячолітті залишать не менший слід, аніж їхні легендарні попередниці. І взагалі, ця колекція – як коктейль еклектичних вітрів, змішаних у шейкері джазу“.

Український Haute Couture: Оксана Караванська показала нову колекцію
Український Haute Couture: Оксана Караванська показала нову колекцію
Фото: Олександр Шамов і Євген Кравс

Ще одним джерелом натхнення для Караванської стали ілюстрації відомої української художниці Катерини Штанко до серії 100 казок: дизайнерка перенесла казкові сюжети на тканину – і вони ожили у сукнях та спідницях. Особливим довершенням кожного образу колекції стали авторські прикраси відомої колекціонерки і дизайнера аксесуарів Роксоляни Шимчук.

Читай также: Первый украинский масс-маркет представил летнюю линейку

Подивитися колекцію Український Haute Couture у Митрополичих Садах прийшли перша леді Марина Порошенко із сином, владика Борис Гудзяк, Митрополит Львівський УГКЦ Ігор Возьняк, народний депутат Оксана Білозір, головний редактор Vogue Ukraine Маша Цуканова, співак Павло Табаков із сім’єю, учасники вокальної формації Піккардійська Терція, телеведучі Катя Осадча, Юрій Горбунов, Маша Єфросиніна і Ольга Грицик, актриса Олена Лавренюк, видавець та поетеса Мар’яна Савка та інші знаменитості.